NEWS

Rafael Nadal este noul lider ATP

Rafael Nadal a revenit pe primul loc în clasamentul mondial ATP, deși nu a strălucit la turneul de 1.000 de puncte de la Paris, câștigat chiar de cel pe care l-a surclasat la vârf, Novak Djokovic.

Tenismenul spaniol de 33 de ani are acum 9.585 de puncte, în vreme ce sârbul de 32 de ani, campion în Franța după 6-3, 6-4 în finala contra canadianului Denis Shapovalov, are 8.945 de puncte. Nadal s-a retras înaintea semifinalei cu Shapovalov, din cauza unei accidentări suferite în antrenamentul oficial.

Vă recomandăm vlogurile axate pe tenis: DROP SHOT (Cristi Petre) și SMASH(Dragoș Suciu).

Finalul de sezon este cu atât mai palpitant cu cât diferența de 640 de puncte poate fi recuperată de Djokovic în Turneul Campionilor, care se va desfășura săptămâna viitoare, la Londra. Acolo, fiecare victorie din grupă va fi răsplătită cu 200 de puncte, succesul din semifinale cu 400 de puncte, iar triumful din ultimul act cu 500 de puncte, ceea ce înseamnă că jucătorul care va domina Turneul Campionilor poate aduna 1.500 de puncte.

Revenim la topul ATP actualizat, unde Marius Copil (care, de săptămâna trecută, a ieșit din primele 100 de locuri) a urcat, astăzi, o treaptă, până pe poziția 155. Al doilea cel mai bine clasat jucător român, Filip Jianu, în vârstă de 18 ani, rămâne pe locul 447.

Vă recomandăm secțiunea cu evenimente LIVEprecum și secțiunea cu vloguri de pe SportExtra.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *