NEWS

Hamilton, aproape de recordul lui Schumacher

Pilotul britanic Lewis Hamilton (de la Mercedes) a cucerit, pentru a șasea oară în carieră, titlul în Formula 1. El avea nevoie de o clasare printre primii opt, ieri, în Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii. Obiectiv realizat prin încheierea cursei de la Austin, în Texas, pe poziția a doua, la puțin peste patru secunde în urma coechipierului finlandez Valtteri Bottas, de care îl despărțeau 74 de puncte în ierarhia generală provizorie, înaintea startului.

Hamilton are 381 de puncte acum, în vreme ce Bottas îl succede cu 314 puncte adunate.

Au mai rămas de disputat Grand Prix-urile de la Sao Paulo, în 17 noiembrie, și Abu Dhabi, în 1 decembrie. Lewis Hamilton are zece etape dominate în actualul sezon, în vreme ce Bottas a câștigat patru întreceri. De la Ferrari, monegascul Charles Leclerc are două victorii, iar neamțul Sebastian Vettel una, în timp ce, de la Red Bull, olandezul Max Verstappen și-a trecut în palmares două „finish”-uri pe primul loc.

Vă recomandăm vlogurile auto STOP & GO (Alex Cocu) și K PASS #5 (Kiara Firan) de pe site-ul nostru.

Odată cu triumful din acest an, Lewis Hamilton a devenit al doilea campion din istoria „Marelui Circ”, după numărul de trofee din panoplie. Legendarul Michael Schumacher are șapte titluri (în 1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003 și 2004). Neamțul este urmat, la un singur succes diferență, de Hamilton, care a mai dominat campionatul de Formula 1 în 2008, 2014, 2015, 2017 și 2018. Pe locul trei în ierarhia all-time stă argentinianul Juan Manuel Fangio, care a performat însă la începutul acestui fenomen, respectiv în anii 50.

La constructori, Mercedes are șase titluri în palmares, câștigate consecutiv, din 2014 până acum. La acest capitol Ferrari nu are rival, prin cele 16 sezoane în care a adunate cele mai multe puncte.

Vă recomandăm secțiunea cu evenimente LIVEprecum și secțiunea cu vloguri de pe SportExtra.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *