NEWS

Cum a cucerit Africa de Sud al treilea titlu mondial din palmares

Selecționata Africii de Sud este noua campioană mondială la rugby, după ce, sâmbătă, a învins-o cu scorul de 32-12 pe reprezentativa Angliei, în finala de la Yokohama.

„Springboks” și-au trecut în palmares al treilea succes din istoria competiției, după cele din 1995 și 2007. Emisfera nordică rămâne astfel cu un singur trofeu, cucerit de naționala Angliei în 2003. Noua Zeelandă are trei titluri, iar Australia două.

Africa de Sud a pierdut un singur meci, în Japonia, în cele două luni care s-au scurs de la primul fluier al actualei ediții. S-a întâmplat în grupa B, scor 23-13, eșec suferit în fața Noii Zeelande.

Vă recomandăm secțiunea cu evenimente LIVEprecum și secțiunea cu vloguri de pe SportExtra.

Apoi, tot în grupă, sud-africanii s-au impus în fața celor din Namibia (57-3), Italia (49-3) și Canada (66-7), iar victoriile i-au clasat pe locul doi în grupă, la un punct în spatele neozeelandezilor.

În sferturi Africa de Sud a triumfat cu 26-3 contra naționalei țării-gazdă, Japonia, în vreme ce în semifinale „victimă” a fost Țara Galilor, scor 19-16.

Campioana din ultimele două ediții, Noua Zeelandă, a încheiat pe locul trei, după 40-17 contra Țării Galilor, în finala mică de vineri.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *