NEWS

Echipa masculină a Rusiei, primul aur mondial la gimnastică artistică

După ce, ieri, Statele Unite ale Americii au cucerit aurul cu echipa feminină la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Stuttgart, astăzi a venit rândul Rusiei să dea replica, prin echipa masculină.

A fost o premieră, deoarece rușii nu au mai obținut un titlu mondial cu echipa la masculin de la destrămarea Uniunii Sovietice. Cu atât mai mare surpriza, cu cât Rusia a trecut de marea favorită, China, echipă care a dominat întrecerile ultimelor două decade. Diferența a fost de 261.726 de puncte la 260.729 de puncte. Pe locul trei s-a clasat Japonia, cu 258.159 de puncte.

România nu a prins finala, după ce s-a clasat pe locul 24 din 25.

Vă recomandăm secțiunea cu evenimente LIVEprecum și secțiunea cu vloguri de pe SportExtra.

Ieri, la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Stuttgart, echipa feminină a Statelor Unite a cucerit cel de-al șaptelea titlu din palmares, prin care a egalat performanța României. Echipa noastră, care a ratat finala, precum și calificarea la Jocurile Olimpice, nu a mai luat aurul mondial din 2001.

Și naționala masculină a ratat ambele obiective, în schimb Marian Drăgulescu s-a calificat în finala de la sărituri de duminică. La feminin, mâine, Maria Holbură va concura pentru medalie la individual-compus. Ambii gimnaști vor merge la Jocurile Olimpice din 2020.

Vă recomandăm secțiunea FOTBAL VIRAL de pe SportExtra.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *