NEWS

Hamilton, la patru puncte de un nou titlu în Formula 1

Britanicul Lewis Hamilton a câștigat, duminică, Marele Premiu de Formula 1 al Mexicului, astfel că pilotul de 34 de ani de la Mercedes este extrem de aproape de un nou titlu mondial, după cele din 2008, 2014, 2015, 2017 și 2018.

Mai exact, diferența dintre Hamilton și ocupantul locului secund în ierarhia generală provizorie, coechipierul finlandez Valtteri Bottas, este de 74 de puncte, cu trei etape înainte de finalul sezonului.

Bottas are însă șanse infime să ajungă pe prima treaptă, dat fiind că în joc mai sunt doar 78 de puncte (câte 25 pentru eventualele victorii de etapă, plus câte un punct, dacă ar reuși cel mai rapid tur de circuit în fiecare Mare Premiu rămas). Iar scenariul extrem de optimist stă în picioare pentru Bottas doar dacă Hamilton nu ar mai câștiga vreun punct.

Vă recomandăm vlogurile auto STOP & GO (Alex Cocu) și K PASS #5 (Kiara Firan) de pe site-ul nostru.

În Mexico City, campionul en titre din Formula 1 a avut un start anevoios, sub șicanele adversarilor. După ce Sebastian Vettel l-a blocat, Max Verstappen l-a acroșat destul cât să-i avarieze monopostul.

Însă Lewis Hamilton și-a ales strategia perfect: o singură oprire la boxe și un avantaj la sosire de o secundă și șapte zecimi față de urmăritorul Vettel. Britanicul și-a trecut în palmares al doilea succes în Mexic, al zecelea în acest an și victoria cu numărul 100 pentru Mercedes în Marele Circ.

Din pole position a plecat Charles Leclerc, de la Ferrari, deși Max Verstappen și-a câștigat acest drept. Olandezul însă a fost retrogradat trei poziții pe grila de start, deoarece, în calificări, nu a încetinit la steagul galben.

Urmează cursele din Texas, Sao Paulo și Abu Dhabi. Formula 1 va ajunge la Austin duminică, în Brazilia în 17 noiembrie, pentru ca în ziua de 1 decembrie să aibă loc ultima cursă, în Emirate.

La constructori, Mercedes deja și-a adjudecat titlul, al șaselea din panoplie, cu un avans de 186 de puncte față de echipa rivală, Ferrari.

Vă recomandăm secțiunea cu evenimente LIVEprecum și secțiunea cu vloguri de pe SportExtra.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *