NEWS

Câștigurile din tenis ale jucătorilor români. Halep, a doua în lume în 2019

Principalele asociații de tenis din lume au publicat cele mai recente clasamente ale câștigurilor bănești din acest an, obținute doar din premiile din turnee (la simplu și la dublu). Topul feminin este condus de australianca Ashleigh Barty, cu 11,3 milioane de dolari, în vreme ce la masculin lider este spaniolul Rafael Nadal, cu 16,34 milioane de dolari.

Simona Halep este a doua jucătoare de tenis a lumii la acest capitol. Campioana de la Wimbledon a adunat 6,96 milioane de dolari în 2019, în vreme ce japoneza Naomi Osaka, de pe poziția a treia, a obținut 6,78 de milioane.

Vă recomandăm vlogurile axate pe tenis: DROP SHOT (Cristi Petre) și SMASH(Dragoș Suciu).

Dintre românce, a doua clasată este Mihaela Buzărnescu, cu 585.000 de dolari, urmată la mică diferență de Sorana Cîrstea (538.000), aflată la egalitate cu una dintre revelațiile acestui sezon, americanca Cori Gauff. Sportiva de 15 ani a ajuns până în optimi la Wimbledon, eliminată de Halep.

Peste 400.000 de dolari au mai obținut Irina Begu și Monica Niculescu.

Vă recomandăm secțiunea cu evenimente LIVEprecum și secțiunea cu vloguri de pe SportExtra.

La masculin, Nadal este secondat de sârbul Novak Djokovic, cu 13,37 milioane de dolari, iar elvețianul Roger Federer completează podiumul cu 8,71 milioane.

Cel mai performant tenismen român, din punct de vedere al câștigurilor financiare de pe urma turneelor, este Marius Copil, cu aproape 560.000 de dolari.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *