NEWS

Caruana și So, favoriți la câștigarea Grand Chess Tour București

De mâine și până duminică, în nordul Bucureștiului, se vor disputa meciurile de șah rapid și blitz din etapa a șasea a Grand Chess Tour. Evenimentul îi va aduce față în față pe zece dintre cei mai buni jucători ai lumii, în frunte cu americanul Fabiano Caruana, numărul doi în clasamentul general, după norvegianul Magnus Carlsen (care deja și-a asigurat prezența în finala din decembrie).

Invitați speciali, pentru a face primele mutări: Elisabeta Lipă, Marius Urzică, Virgil Stănescu, Boris Becker și Mihai Covaliu, cel care astăzi împlinește 42 de ani.

Vă recomandăm secțiunea cu evenimente LIVEprecum și secțiunea cu vloguri de pe SportExtra.

Vor concura, de asemenea, indianul Viswanathan Anand (fost campion mondial) și americanul Wesley So, cel care tocmai l-a învins categoric pe Carlsen în finala campionatului mondial inaugural al versiunii Fischer Random. Concurs în memoria legendarului Bobby Fischer, în care piesele din spatele pionilor sunt poziționate la întâmplare pe tablă.

Potrivit voturilor acordate de șahiști profesioniști și amatori pe reputatul site chess.com, marele favorit la câștigarea acestei etape este So, urmat la mică diferență de Caruana.

În paralel cu etapa de Grand Chess Tour, se va desfășura și prima ediție a SuperChess Cup, cu cei mai în formă șahiști români.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *