NEWS

Bianca Andreescu și mesajul în limba română de la US Open

Ultimul turneu de Mare Șlem al anului s-a încheiat cu o mare surpriză în dreptul concursului feminin. Canadianca din părinți români Bianca Andreescu (19 ani) s-a impus în finala de la US Open printr-un succes cu 6-3, 7-5 în fața celei mai galonate jucătoare de tenis în activitate, Serena Williams (37 de ani).

Bianca Vanessa Andreescu, pe numele complet, s-a născut în luna iunie a anului 2000, în Canada, lângă Toronto. A stat puțin, pentru că părinții săi, emigranți români, au decis să se întoarcă în țara natală. În nordul Olteniei. Mai mult mama ei, Maria, pentru că tatăl, Nicu, avea o sursă prea bună de venit în Canada pentru a renunța.

În România, Bianca a petrecut doar câțiva ani, timp în care a jucat pentru prima dată tenis și a prins „microbul” care a făcut-o să persevereze până la nivelul la care a ajuns. Sigur că dezvoltarea ei sportivă s-a realizat în coordonatele sistemului canadian de sprijinire a tinerelor talente.

Canada a reprimit-o „cu brațele deschise”, iar Bianca Andreescu nu a dezamăgit. De altfel, a continuat să țină legătura și cu România, țară în care, după cum chiar ea a mărturisit, revine periodic în vacanțe.

Bianca înțelege și vorbește limba română mai mult decât decent, iar faptul că a ținut aproape de filonul românesc se observă și în discursurile pe care le compune atunci când întâlnește jurnaliști din România. Un bun exemplu a fost surprins în finalul clipului video de mai sus.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *