NEWS

Rotaru, locul 6 la Mondialele de atletism. Firfirică rămâne cu cel mai bun rezultat românesc

Campionatele Mondiale de Atletism de la Doha (în Qatar) s-au încheiat ieri, zi în care România a avut-o pe Alina Rotaru în finala de la săritura în lungime. Rotaru a încheiat concursul pe locul șase, cu 6,71 metri, distanță măsurată în a cincea încercare. Sportiva de 26 de ani a sperat să-și atingă recordul personal, respectiv 6,91 metri, care i-ar fi adus medalia de bronz.

Cel mai bun rezultat din lotul românesc prezent la Mondialele de atletism în aer liber de la Doha rămâne, așadar, locul patru pe care s-a clasat Alin Firfirică (23 de ani) la aruncarea discului, cu 66,46 metri. Mai mult decât în calificări, dar mai puțin decât personal best-ul de 67,32 metri.

În finală a ajuns și Andreea Panțuroiu, la triplusalt, probă în care a oprit măsurătoarea la 14,07 metri, cu 40 de centimetri sub recordul personal. Locul 11 pentru sportiva de 24 de ani.

Vă recomandăm secțiunea cu evenimente LIVEprecum și secțiunea cu vloguri de pe SportExtra.

Zece sportivi au reprezentat tricolorul în concursurile Qatar. Pe lângă cei trei finaliști, remarcăm și locul zece din dreptul lui Narcis Mihăilă, la cursa de 50 de kilometri marș, în aerul încă fierbinte de pe străzile din Doha, deși startul a fost mutat târziu în noapte.

Claudia Bobocea a ajuns până în semifinale la 1.500 de metri, iar în calificări s-au oprit: Bianca Ghelber la aruncarea ciocanului, Daniela Stanciu la săritura în înălțime, Andrei Gag la aruncarea greutății, Florentina Iușco la săritura în lungime și Alexandru Novac la aruncarea suliței.

Deja calificați la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo erau Iușco, Firfirică, Rotaru, Bobocea și Stanciu. Lista atleților care vor merge în Japonia a rămas neschimbată după aceste Mondiale.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *