NEWS

România a ratat calificarea istorică în finala Fed Cup

Echipa României a ratat calificarea în finala Cupei Federației, duminică, după ce a pierdut cu 2-3, scor general, întâlnirea cu echipa Franței, pe zgura din sala polivalentă de la Rouen.

Soarta s-a decis în setul al treilea din meciul de dublu (ultimul al confruntării). Simona Halep și Monica Niculescu au pierdut cu scorul de 7-5, 3-6, 4-6 contra perechii formate din Caroline Garcia și Kristina Mladenovic.

Tot duminică, Halep, numărul doi mondial, s-a impus cu 6-7 (8), 6-3, 6-4 împotriva ocupantei locului 21, Caroline Garcia, în vreme ce Irina Begu (locul 83 WTA, introdusă în al doilea meci de simplu al zilei în locul Mihaelei Buzărnescu) a cedat în fața jucătoarei Pauline Parmentier (numărul 53) cu 3-6, 6-2, 2-6. Înainte de finalul partidei, Begu s-a accidentat la glezna dreaptă.

Sâmbătă, în prima zi a duelului din Franța, Simona Halep a învins-o pe Kristina Mladenovic (locul 66 WTA) cu scorul de 6-3, 6-1. După câteva minute, a început duelul Mihaelei Buzărnescu (locul 30) cu Caroline Garcia, pierdut însă de bucureșteancă la scorul de 3-6, 3-6.

În sferturile Fed Cup din luna februarie, România a triumfat contra Cehiei, la Ostrava, cu 3-2, în aceeași formulă trimisă pe teren. De cealaltă parte, Franța a trecut de Belgia cu 3-1.

Echipa României a mai ajuns o singură dată până în semifinale, în 1973, când adversara de atunci, Africa de Sud, s-a impus cu 2-1.

O calificare în ultimul act ar fi însemnat o premieră pentru „tricolore”. Finala Fed Cup se va juca în Australia, în luna noiembrie, între echipa țării-gazdă (care a depășit pe Belarus cu 3-2) și cea a Franței.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *