NEWS

Marcel Hirscher s-a retras din activitate

Cupa Mondială de schi alpin va avea un nou campion, după opt ani la rând în care același sportiv a cucerit mult râvnitul Mare Glob de Cristal.

Austriacul Marcel Hirscher a anunțat că se retrage din activitate, la vârsta de 30 de ani: „Astăzi este ziua în care îmi voi încheia cariera”, a declarat schiorul care a dominat, din 2012 până în acest an, fiecare sezon din Cupa Mondială de schi alpin, prin victoriile nenumărate din disciplinele tehnice, respectiv slalom și slalom uriaș.

Vorbim despre un record care e completat de cele două medalii olimpice de aur, la slalom uriaș și combinata alpină, precum și de cele șapte titluri mondiale, dintre care trei la slalom, unul la slalom uriaș și unul la combinata alpină, dar și două cu echipa Austriei.

Omoloaga sa care se conturează în schiul alpin feminin, americanca Mikaela Shiffrin (24 de ani), campioana ultimelor trei ediții de Cupă Mondială, a reacționat imediat la vestea retragerii lui Marcel Hirscher. I-a urat acestuia tot ce este mai bun, nu înainte de a aminti calitățile pe care austriacul le-a arătat de-a lungul carierei, precum transformarea imposibilului în posibil.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *