NEWS

Il Giro: Carapaz a câştigat etapa a patra

Primii 228 de kilometri ai etapei a patra din Turul Italiei trecuseră fără probleme, iar caravana se îndrepta către Frascati, în apropiere de Roma, când haosul s-a produs o dată în plus pe ultimii şapte kilometri.

Richard Carapaz a câştigat etapa, după ce a accelerat pe căţărarea finală, în timp ce câştigătorul din 2017, Tom Dumoulin, a fost victima unei căzături care l-a scos din lupta pentru supremaţia în clasamentul general. Simon Yates a fost un alt rutier cu şanse la general care a fost implicat în căzătura produsă la un sens giratoriu.

Carapaz a rămas astfel într-un grup de 15 rutieri, dintre care a făcut parte şi purtătorul tricoului roz. Slovenul Primoz Roglic şi-a mărit astfel avansul în fruntea clasamentului general înaintea etapei a cincea, una de doar 140 km, cu finiş la Terracina, o fostă colonie maritimă romană, situată pe străvechea Via Appia, la circa 75 km la sud-est de Roma.

Pentru ecuadorianul Carapaz, a fost a doua victorie de etapă într-un mare tur, după cea realizată tot în Il Giro, în etapa a opta de anul trecut.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *