NEWS

Buzărnescu și Țig, victorii în turneele din estul Asiei

Săptămâna de după US Open, ultimul Mare Șlem al anului, programează trei turnee WTA, în vreme ce băieții fie fac pauză, fie participă la competiții de tip Challenger.

La Zhengzhou, în China, în concursul pentru 470 de puncte, România nu are o reprezentantă. Campioana de la Wimbledon, Simona Halep (acum, pe locul 6 WTA), s-a retras înaintea startului, în vreme ce Alexandra Cadanțu (286 WTA) s-a oprit în turul doi din calificări, învinsă de o junioare chinezoaică.

Tot în cea mai populată țară, dar în sud, la Nanchang, în turneul de 280 de puncte, Monica Niculescu (103 WTA) și Jaqueline Cristian (213 WTA) au ratat întâlnirea din turul doi, ambele eliminate de jucătoare europene. Niculescu s-a retras din meciul contra ibericei Lara Arruabarrena, când tabela arăta 1-6, 6-3, 4-1 pentru adversară. De partea cealaltă, Jaqueline Cristian, venită din calificări, a cedat în două seturi, 3-6, 2-6 în fața elvețiencei Viktorjia Golubic. Pe tabloul principal de simplu trebuia să fie și Irina Begu (locul 99 WTA), însă românca a zis „pas”. La dublu, la Nanchang, vor concura împreună aceleași Niculescu și Cristian, contra perechii indiano-britanice Ankita Raina – Eden Silva.

Veștile bune vin din Japonia, de la Hiroshima, acolo unde se desfășoară celălalt turneu de 280 de puncte din aceste zile. Mihaela Buzărnescu (locul 125 WTA) a trecut de vecina de la sud de Dunăre bulgăroaica Viktoriya Tomova, scor 6-1, 6-4, în vreme ce Patricia Țig (locul 140, venită din calificări), finalista din această vară de la Openul bucureștean și campioana de la Karlsruhe, a avansat și ea în turul secund, prin 6-4, 6-2 în fața niponei Ayano Shimizu. Sigura „tricoloră” care nu s-a calificat în faza a doua este Sorana Cîrstea, învinsă de jucătoarea spaniolă Sorribes Tormo. Cîrstea, ne aducem aminte, a avansat cel mai mult dintre românce la US Open, până în turul trei.  Urmează Buzărnescu versus Kurumi Nara (din Japonia) și Țig contra nemțoaicei Laurei Siegemund. La dublu, la Hiroshima, Buzărnescu va face pereche cu slovena Katarina Srebotnik, contra cuplului compus din japoneza Miyu Kato și australianca Storm Sanders.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *