IOANA PRECUP

Alergare si delicatese

Cand am ajuns in campingul de langa Bordeaux, dupa interactia cu oamenii care tin acest camping, am zis ca stau o zi, fac o tura cu bicicleta si totodata vizitez orasul, iar apoi plec. Pur si simplu unii oameni au darul de a te goni. 

Stiam ca nu am bazin la indemana, dar, in plus, s-a dovedit a fi o problema si sa alerg. Campingul este situat pe o sosea cu trafic mare, destul de periculos sa alerg pe margine si, cu siguranta, total dezagreabil.

Perspectiva mi s-a schimbat in cei 100 de kilometri pe bicicleta dupa ce am vizitat Bordeaux, dar mai ales Saint Emilion. 

Am decis sa nu ma las “gonita”, ci dimpotriva.

Asa am descoperit ca, de fapt, pista de bicicleta trece prin satul aflat la 2 kilometri de camping si, astfel, pot sa imi fac antrenamentele de alergare in siguranta.

M-am dus cu bicicleta pana acolo, mi-am lasat casca si o bluza mai groasa pentru intoarcere agatate de roata si am pornit alergarea.

Pista traverseaza o padure si zone cu vii, totul atat verde incat ma dureau ochii, ca atunci cand orbesti de la albul stralucitor al zapezii.

Pe traseu am intalnit un grup cu multi copii, toți pana in 5-6 ani, care au inceput sa strige ca la curse “Allez! Allez!” si sa faca valuri cu manutele lor. Inutil sa descriu emotiile!

La intoarcere mi-am gasit bicicleta si lucrurile la locul lor.

Nu am putut sa nu ma gandesc cum ieseam in parc si imi lasam bidonul cu apa ascuns intr-un tufis ca sa pot sa ma hidratez intre intervale. De multe ori, dupa o tura nu mai gaseam bidonul…

In drumul spre casa, in acel mic sat intre viile din Bordeaux, am descoperit si un magazin local unde m-am bucurat de atmosfera si primirea prietenoasa a proprietarei. Am mancat cea mai buna tarta cu capsuni!

Cand am revenit la magazin cu casa pe roti, mi-a pregatit o ladita cu delicatese.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *