NEWS

Turul Franţei: Alaphilippe, en fanfare, în contratimpul individual din etapa a 13-a

Julian Alaphilippe (Deceuninck-QuickStep) a realizat încă o performanţă extraordinară la ediţia de anul acesta a Turului Franţei. Reprezentantul gazdelor a câştigat contratimpul individual din etapa a 13-a a Marii Bucle, desfăşurat pe distanţa de 27,2 km, la Pau, şi şi-a mărit avansul de la general, în faţa lui Geraint Thomas (Team Ineos).

În chiar ziua în care tricoul galben a împlinit o sută de ani de existenţă, Alaphilippe a gestionat cel mai bine traseul uşor valonat de la sud de Pau. Alaphilippe a fost cronometrat în 35:00, timp mai bun cu 14 secunde faţă de cel al lui Thomas.

Julian Alaphilippe este primul rutier francez care câştigă o etapă în turul ţării sale îmbrăcat în tricoul galben, de la Laurent Fignon în 1989 şi e primul francez care reuşeşte performanţa într-un contratimp, tot de la Fignon, dar din 1984 încoace.

Anterior etapei de vineri, un singur alt francez, Christophe Moreau, mai câştigase un contratimp în Le Tour în secolul 21, în prologul de la Lille 2001. Cel mai lung contratimp câştigat de un francez în Marea Buclă a fost consemnat în urmă cu 32 de ani, când Jean-François Bernard a triumfat în testul solitar din 1987, la Dijon.

Alaphilippe s-a detaşat la 1:26 de Thomas în fruntea clasamentului general, înaintea celor două etape din Pirinei, programate în weekend.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *