NEWS

NHL: St Louis Blues, campioană în premieră

Învingători fără drept de apel în meciul al şaptelea, decisiv, chiar pe gheaţa lui Boston Bruins (4-1), St Louis Blues au câştigat Cupa Stanley pentru prima dată în istoria francizei.

Într-o arenă TD Garden din Boston din ce în ce mai goală, căpitanul oaspeţilor, Alex Pietrangelo, a ridicat deasupra capului trofeul acordat campioanei NHL şi a pus punct unei aşteptări de 52 de ani pentru fanii lui Blues. S-a întâmplat după trei tentative eşuate în finală, la începuturile existenţei (confruntări pierdute cu 4-0 în 1968, 1969 şi 1970) şi după foarte mulţi ani de deziluzii.

Trofeul Conn Smythe, care îl recompensează pe cel mai bun jucător din playoff, i-a revenit lui Ryan O’Reilly, autor a 23 de puncte în 26 meciuri, acelaşi care a încheiat finala printr-o serie de şase meciuri consecutive în care a înscris măcar un punct. Însă cel care va rămâne în istorie va fi portarul debutant, Jordan Binnington, care a închis playofful cu o evoluţie de zile mari, ca un adevărat şef de orchestră la Boston.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *