NEWS

Criteriul Dauphine: Van Aert a câştigat contratimpul individual

Wout Van Aert (Jumbo-Visma) a realizat o victorie surprinzătoare şi răsunătoare în acelaşi timp, pe cei 26,1 km ai contratimpului individual desfăşurat la vest de Roanne, în etapa a patra a Criteriului Dauphine. Belgianul a confirmat o dată în plus că e mai mult decât un sportiv de top în ciclocros şi un ciclist de clasice.

Cronometrat în 33:38 minute, pe un traseu valonat, Van Aert l-a învins pe Tejay van Garderen cu 31 de secunde, în timp ce Tom Dumoulin (Team Sunweb) a fost al treilea, cu o întârziere de 47 de secunde, în continuarea recuperării de după accidentarea la genunchi suferită în etapa a patra a Turului Italiei.

Clasat al şaselea, la 53 de secunde de câştigătorul etapei, Adam Yates (Mitchelton-Scott) a preluat tricoul galben de la Dylan Teuns (Bahrain-Merida). Însă ierarhia generală a rămas deschisă oricărui rezultat, în condiţiile în care Teuns de la patru, iar van Garderen, la şase secunde diferenţă.

Ziua a fost marcată de ştirea conform căreia Chris Froome a suferit un accident la mare viteză, în timpul recunoaşterii de dimineaţă a traseului. Liderul lui Team Ineos e suspect de fractură de femur şi nu va participa în Turul Franţei!

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *