NEWS

Serena, aproape să repete performanța de acum 20 de ani

Serena Williams tocmai a învins-o cu 6-3, 6-1 pe Elina Svitolina și se pregătește să repete performanța care a făcut-o remarcată în lumea tenisului, în urmă cu fix 20 de ani, respectiv câștigarea turneului de Mare Șlem US Open. Sigur că, între timp, Serena și-a mai adjudecat 22 de astfel de trofee, printre care încă cinci la New York.

În septembrie 1999, americanca încă nu împlinise 18 ani, însă avea un joc redutabil, dovadă că s-a impus în finală în fața elvețiencei Martina Hingis, o altă jucătoare precoce. Serena a cucerit, atunci, primul trofeu de Mare Șlem din carieră, la US Open.

Acum, Serena Williams (37 de ani, locul 8 WTA) va juca finala de la Flushing Meadows după un parcurs excelent pe hard-ul newyorkez, după ce a pierdut doar un set în cele șase confruntări consumate.

Însă Serena se vede pusă față în față, la fileu, cu o jucătoare specială, canadianca de origine americană Bianca Andreescu (19 ani, locul 15), aflată pentru prima dată în postura de finalistă într-un turneu de Grand Slam.

O curiozitate, Andreescu încă nu era născută când Serena devenea regină la New York.

Finala fetelor se va juca sâmbătă, de la ora 23.00.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *