NEWS

Liverpool a reușit din nou imposibilul

FC Liverpool a reușit imposibilul, marți seară. În fața propriilor suporteri și cu absențe importante în lot (printre care Salah și Firmino) echipa lui Jurgen Klopp s-a calificat în finala Ligii Campionilor printr-o victorie incredibilă, cu 4-0, în fața Barcelonei, care a anulat înfrângerea cu 0-3 de săptămâna trecută suferită în Catalunia.

În fața tribunelor ticsite ale legendarului Anfield Road, Liverpool a început excelent meciul, iar atacurile au dat roade încă din minutul 7, când belgianul Divock Origi a deschis scorul.

Repriza a doua a consemnat o imagine dezastruoasă pentru Barca, care nu doar că nu a putut apăra rezultatul, dar a cedat jocul în totalitate, prilej pentru olandezul Georginio Wijnaldum să înscrie de două ori (în minutele 54 și 56).

Decisivă a fost ideea englezului Trent Alexander-Arnold de a bate repede și precis cornerul din minutul 79, cu defensiva catalană dezorganizată, însă cu Origi atent în careu. Belgianul a șutat cu latul direct în plasa porții, printre portarul ter Stegen și fundașul Pique.

Spiritul de luptă arătat de Liverpool, marți, a adus aminte de finala de la Istanbul, din 2005, când englezii, conduși cu 3-0 de AC Milan, la pauză, au egalat la 3-3 în repriza secundă și au câștigat, după loviturile de departajere, Liga Campionilor.

Este pentru a doua oară consecutiv când, sub comanda tehnicianului Ernesto Valverde, FC Barcelona nu se califică în faza următoare în Champions League, deși a avut un avantaj de trei goluri în meciul-tur. În sezonul precedent, în sferturi, Barca s-a impus cu 4-1, acasă, contra formației AS Roma, însă a cedat cu 0-3 în Italia.

Miercuri, de la ora 22.00, vom afla care este cealaltă finalistă a Ligii Campionilor. În Olanda, Ajax Amsterdam va porni în fața lui Tottenham cu 1-0, rezultatul obținut de batavi în manșa tur.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *