Istoria sportului

Istoria sportului: 8 octombrie

1983 Washington Capitals dispută primul meci cu prelungiri din Campionatul NHL, pierdut în faţa lui New York Islanders cu 7-8.
1992 Ottawa Senators dispută primul lor meci în Campionatul NHL.
1994 Cea de-a şasea ediţie a “Războiului Sfânt din Fotbal al Colegiilor”: Boston College îi înving pe Notre Dame cu 30-11, în Chestnut Hill.
1995 Dan Marino, de la Miami Dolphins, doboară recordul lui Fran Tarkenton, de pase complete în Campionatul NFL.
2000 Cupa Solheim la golf feminin, Loch Lomond GC: Europa reintră în posesia trofeului, după victoria cu 14½-11½; Carin Koch realizează puttul victoriei în meciul cu Michele Redman, o partidă în care a fost nevoită să revină după ce a fost condusă la diferenţă de trei cupe.
2000 Pilotul german al lui Ferrari, Michael Schumacher, câştigă Grand Prixul Japoniei, la Suzuka, şi îşi trece la activ al treilea titlu de campion al lumii, primul din cele cinci consecutive, în Formula 1.
2005 Legenda NHL Wayne Gretzky obţine prima sa victorie ca antrenor, după ce Phoenix Coyotes îi înving pe Minnesota Wild cu 2-1, în Jobing.com Arena din Phoenix, Arizona.
2011 Jucătorul irlandez de darts profesionist Brendan Dolan realizează primul său meci perfect televizat, în semifinala cu James Wade de la Campionatul Mondial de Darts PDC din Dublin.
2016 Noua Zeelandă surclasează Africa de Sud, 57-14, la Durban, şi câştigă pentru a patra oară Campionatul de rugby; All Blacks se impun cu 9-1 la eseuri; Israel Dagg, TJ Perenara şi Beauden Barrett realizează fiecare câte două încercări; neo-zeelandezii încheie neînvinşi competiţia.
2018 Conducătorul de joc al lui New Orleans, Drew Brees, devine liderul NFL al distanţelor la care a pasat mingea; avea nevoie de 201 iarzi pentru a depăşi recordul lui Peyton Manning; realizează 363 de iarzi şi trei eseuri, în victoria pe care Saints o obţin cu 43-19 în faţa lui Washington Redskins, în SuperDome.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *