Istoria sportului

Istoria sportului: 25 septembrie

1988 Gimnasta Daniela Silivaș câştigă trei medalii olimpice de aur într-o singură zi, la JO de la Seul, la bârnă, sol şi paralele; ea primeşte şapte note perfecte de 10 şi egalează recordul Nadiei Comăneci.
1988 Înotătorul maghiar Tamás Darnyi câştigă aurul olimpic la 200 m mixt, la JO de la Seul, cu un nou record mondial (2:00,17); era al doilea titlu olimpic la mixt din capitala Coreei de Sud.
1991 A treia ediţie a Campionatelor Mondiale de atletism: Carl Lewis câştigă aurul la 100 m.
1994 Oliver McCall îl învinge prin KO tehnic pe Lennox Lewis în runda a doua a meciului pentru titlul mondial al greilor.
1997 WNBA anunţă extinderea ligii, prin adăugarea francizelor din Detroit şi Washington.
2000 Baschetbalistul american Vince Carter sare peste francezul Frédéric Weis (2,18 m), la JO de la Sydney; săritura a rămas în istorie drept “le dunk de la mort” (coşul de sus al morţii).
2005 Pilotul spaniol de la Renault, Fernando Alonso, încheie al treilea Grand Prixul Braziliei, pe Autódromo José Carlos Pace, şi îşi trece în palmares primul titlu de campion mondial al Formulei 1.
2011 Cupa Solheim la golf feminin, Killeen Castle, Irlanda: Europa reintră în posesia trofeului, după victoria cu 15-13; Azahara Muñoz o învinge pe Angela Stanford la diferenţă de o cupă şi aduce punctul decisiv pentru europence.
2013 Oracle Team USA învinge Noua Zeelandă cu 9-8 şi câştigă Cupa America.
2016 Campionatul Circuitului, East Lake GC: Rory McIlroy din Irlanda de Nord câştigă turneul în barajul cu Kevin Chappell şi Ryan Moore; el intră în posesia celui mai mare premiu din golf, un bonus de zece milioane de dolari.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *