Istoria sportului

Istoria sportului: 2 octombrie

1991 Jucătorul aflat pe prima poziţie a draftului NHL, Eric Lindros, refuză oferta lui Quebec Nordiques, un contract pe zece ani, în valoare de 50 de milioane de dolari.
1991 Steffi Graf o învinge pe Magdalena Maleeva din Bulgaria cu 6-2, 6-2, în Cupa Volkswagen de la Leipzig şi devine cea mai tânără jucătoare de tenis care ajunge la 500 de meciuri câştigate în circuitul profesionist.
1994 Legendarul antrenor principal al lui Miami, Don Shula, câştigă meciul cu Cincinnati, echipă antrenată de fiul său, David, în prima confruntare directă din NFL între echipe pregătite de tată şi fiu; Dolphins i-au învins pe Bengals cu 23-7.
1999 Jucătorul lui Boston, Ray Bourque, devine cel mai prolific fundaş din istoria NHL; cel de-al 386-lea său gol, înscris în victoria realizată de Bruins cu 3-1 în faţa Carolinei Hurricanes, îl duce la un gol peste performanţa lui Paul Coffey.
1999 Atlanta Thrashers dispută primul meci din sezonul regulat în istoria francizei, o înfrângere cu 4-1 în faţa oaspeţilor New Jersey Devils, în faţa celor 18.545 de spectatori prezenţi în Philips Arena; Kelly Buchberger înscrie primul gol din existenţa lui Thrashers.
2004 Montreal Expos realizează ultima victorie din istoria francizei MLB, prin succesul cu 6-3, în faţa lui New York Mets, pe Shea Stadium; Brad Wilkerson aduce ultimul home run al lui Expos, în repriza a noua, a 32-a astfel de performanţă personală a anului.
2005 Campionatul NFL organizează primul meci din sezonul regulat în afara Statelor Unite; Arizona Cardinals îi înving pe San Francisco 49ers cu 31-14 în Ciudad de Mexico, Mexic.
2009 Comitetul Internaţional Olimpic votează Rio de Janeiro drept viitoare gazdă a JO de vară din 2016.
2016 Comentatorul Vin Scully îşi încheie cariera în meciul pe care Los Angeles Dodgers l-au pierdut cu 1-7 la San Francisco Giants, după un număr record de sezoane MLB: 67!
2016 Cupa Ryder, Hazeltine National GC: echipa Statelor Unite reintră în posesia trofeului; gazdele înving Europa cu 17-11; americanii Brooks Koepka, Brandt Snedeker şi Patrick Reed câştigă fiecare câte trei meciuri.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *