Istoria sportului

Istoria sportului: 19 august

2004 Înotătorul american Aaron Peirsol câştigă finala la 200 m spate, cu un nou record olimpic (1:54,95), şi realizează dubla 100-200 m spate, la JO de la Atena.
2004 Înotătoarea australiană Jodie Henry e cronometrată în 53,84 secunde şi câştigă proba regină a concursului olimpic de înot, cea de 100 m liber, în faţa vedetei olandeze Inge de Bruijn, la JO de la Atena.
2007 Openul canadian la feminin, Royal Mayfair GC: mexicanca Lorena Ochoa o învinge la diferenţă de trei lovituri pe Paula Creamer.
2007 Turneul Tradition la golf pentru veterani, Crosswater Club: Mark McNulty din Zimbabwe îşi trece în palmares singurul titlu de mare şlem, după victoria la diferenţă de cinci lovituri realizată în faţa lui David Edwards.
2008 Chris Hoy contribuie la dominaţia britanică din concursul olimpic de ciclism pe velodrom, la JO de la Beijing, ulterior victoriei realizate în faţa coechipierului Jason Kenny din proba de sprint; succesul se adăuga celor de la keirin şi din întrecerea de sprint pe echipe.
2008 Britanica Victoria Pendleton o învinge pe Anna Mears în finala concursului olimpic de sprint, la JO de la Beijing; Marea Britanie domină întrecerea de pe pistă, cu șapte titluri olimpice din zece.
2008 Campioana mondială Christine Ohuruogu câştigă aurul olimpic la 400 m, la JO de la Beijing; era cel de-al 50-lea titlu olimpic pentru Marea Britanie în istoria participărilor la atletism.
2008 Concursul olimpic masculin de gimnastică de la Beijing se încheie cu victoria gazdelor din China, care câştigă șapte din cele opt medalii de aur; Zou Kai își trece în palmares trei.
2016 Dilshod Nazarov din Tadjikistan realizează o încercare în lungime de 78,68 m şi câştigă concursul olimpic de aruncarea ciocanului la JO de la Rio de Janeiro; este prima medalie olimpică de aur din istoria participării Tadjikistanului,
2016 Kenyanca Vivian Cheruiyot îşi înnobilează metalul medaliei olimpice; dacă la JO de la Londra africanca intrase în posesia argintului, ea câştigă acum aurul olimpic în cursa de 5.000 m, la JO de la Rio de Janeiro; ea stabileşte un nou record olimpic, cu timpul de 14:26,17.
2016 Columbianca Mariana Pajón îşi apără cu succes titlul de campioană olimpică la BMX, după ce o învinge pe americanca Alise Post în finală, la JO de la Rio de Janeiro.
2016 Şase concurenţi încheie pe locul întâi la egalitate, în finala concursului olimpic de călărie la sărituri peste obstacole, la JO de la Rio de Janeiro; britanicul Nick Skelton câştigă medalia de aur în baraj.
2016 Marea Britanie realizează surpriza şi învinge pe marea favorită Olanda în finala turneului olimpic feminin de hochei pe iarbă, la JO de la Rio de Janeiro; scorul a fost 3-3 după timpul regulamentar de joc, iar victoria a fost realizată la lovituri de penalitate, 2-0.
2016 Germania învinge Suedia cu 2-1 în finala turneului olimpic de fotbal feminin, la JO de la Rio de Janeiro; meciul de pe stadionul Maracanã a fost urmărit de 52.432 de spectatori.
2016 Chloe Esposito din Australia stabileşte un nou record olimpic, cu 1.372 de puncte, şi câştigă aurul în concursul de pentatlon modern, la JO de la Rio de Janeiro. Franţuzoaica Élodie Clouvel a fost a doua (1.356 de puncte), iar Oktawia Nowacka din Polonia a venit în completarea podiumului (1.349).
2016 Kiley Neushul a contribuit cu trei goluri la victoria echipei feminine de polo pe apă a Statelor Unite, câştigătoare la scor (12-5) în finala olimpică disputată împotriva Italiei, la JO de la Rio de Janeiro; americancele rămâneau în posesia titlului olimpic.
2018 Novak Đoković îl învinge pe Roger Federer (6-4, 6-4) în finala Mastersului de la Cincinnati și devine primul jucător care posedă în palmares toate cele nouă titluri din Seria Masters 1.000, de la începutul competiției, din 1990.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *