Istoria sportului

Istoria sportului: 18 decembrie

1956 Balonul de Aur: aripa lui Blackpool şi a naţionalei Angliei, Stanley Matthews, câştigă ediţia inaugurală a premiului acordat celui mai bun fotbalist din Europa; englezul se impune în faţa a două din vedetele lui Real Madrid, Alfredo Di Stéfano şi Raymond Kopa.
1961 În Campionatul NBA, Wilt Chamberlain, de la Philadelphia Warriors, înscrie 78 de puncte în meciul cu Los Angeles.
1962 Balonul de Aur: mijlocaşul Duklei Praga, Josef Masopust, câştigă premiul pentru cel mai bun fotbalist din Europa; cehul se impune în faţa atacantului Benficăi, Eusébio, şi a fundaşului lui FC Köln, Karl-Heinz Schnellinger.
1977 Cleveland Cavaliers retrag tricoul cu numărul 42, purtat de Nate Thumond.
1983 În Campionatul NBA, San Diego Clippers încheie o serie de 29 de meciuri fără victorie în deplasare.
1984 Cea de-a 73-a ediţie a Cupei Davis: Suedia învinge echipa Statelor Unite, la Goteborg, cu 4-1.
1988 În Campionatul NFL, Seattle Seahawks îşi trec în palmares primul titlu de campioni ai diviziei, după un sezon regulat încheiat cu 9-7.
1994 Darryl Strawberry îşi susţine nevinovăţia în cazul de evaziune fiscală în care este implicat.
2001 Balonul de Aur: atacantul lui Liverpool, Michael Owen, este ales cel mai bun fotbalist din Europa, într-o anchetă în care îi devansează pe atacantul lui Real Madrid, Raúl, şi pe portarul lui Bayern Munchen, Oliver Kahn.
2018 Manchester United îl concediază pe managerul portughez Jose Mourinho; United ocupa locul şase în clasamentul din Premier League, la 19 puncte în urma liderului Liverpool; Ole Gunnar Solskjaer este numit manager interimar.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *