Istoria sportului

Istoria sportului: 17 septembrie

1977 Cupa Ryder, Royal Lytham & St Annes: echipa Statelor Unite câştigă cu 12½-7½; a fost ultima ediţie la care adversară a fost echipa Marii Britanii şi Irlandei.
1984 Reggie Jackson devine al 13-lea jucător cu 500 de home runs.
1988 Are loc ceremonia de deschidere a celei de-a 24-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Vară, la Seul, Coreea de Sud.
1989 Instanţa superioară de judecată din New York respinge hotărârea unei instanţe inferioare şi admite apelul americanilor; Cupa America revine în Statele Unite, fiind retrasă Noii Zeelande.
1992 Conducerea NFL decide să suspende operaţiunile Ligii Mondiale de Fotbal.
2000 Miami Dolphins retrag tricoul cu numărul 13 purtat de Dan Marino.
2001 Deşi suferind de cancer la plămâni şi de maladia Parkinson, Jack Buck emoţionează prin lecturarea unui poem patriotic în timpul ceremoniilor de dinaintea primului meci de baseball de după atacurile teroriste de la 11 septembrie.
2004 Jucătorul lui San Francisco Giants, Barry Bonds, îşi trece la activ cel de-al 700-lea home run din MLB, în confruntarea directă cu Jake Peavy, de la San Diego Padres.
2006 Cupa Federaţiei, Charleroi, Belgia: reprezentanta gazdelor, Justine Henin-Hardenne, se retrage accidentată la genunchi, în meciul decisiv de la dublu, într-un moment în care scorul era egal, 1-1 la seturi; Italia câştigă competiţia în premieră, cu 3-2.
2017 Campionatul Evian, Evian Resort GC: suedeza Anna Nordqvist o învinge pe Brittany Altomare la prima cupă din baraj; turneul a fost redus la 54 de cupe, după ce organizatorii fuseseră obligaţi să abandoneze jocul în prima zi, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *