NEWS

Încă o „remontada”. Tottenham, în premieră în finala Ligii Campionilor

sursa video: digisport.ro

Tottenham s-a calificat, aseară, în premieră, finala Ligii Campionilor, după ce a învins-o cu 3-2, în returul „dublei” din penultimul act, pe Ajax Amsterdam.

Olandezii au pornit cu avantajul din tur, când au câștigat cu 1-0, la Londra, stil de joc ce s-a păstrat și în prima repriză de la „Johan Cruyff Arena”.

Încurajată de peste 50.000 de suporteri, „gașca nebună” a lui Ajax a deschis scorul în minutul 5 prin căpitanul în vârstă de 19 ani, Matthijs de Ligt, cu o minge trimisă cu capul în poartă, la un corner.

Cu Tottenham „în corzi”, batavii au continuat asaltul și au reușit ceea ce părea golul calificării în finală. În minutul 35, marocanul Hakim Ziyech a șutat perfect din careul de 16 metri, iar tabela arăta la general 3-0 pentru Ajax Amsterdam.

Repriza a doua a adus schimbări ofensive în angrenajul formației engleze, cu consecințe rapide: în minutele 55 și 59, brazilianul Lucas a înscris, mai întâi printr-un contraatac extrem de rapid, apoi după o bâlbâială în careul advers, când portarul Onana reușise să respingă incredibil mingea.

Finalul de meci a dus tensiunea până la paroxism, cu ocazii de ambele părți. În ultimele secunde de prelungire, același Lucas, de la 15 metri, a găsit perfect spațiul printre doi apărători olandezi pentru a-l învinge, pentru a treia oară, pe Onana, cu o minge șutată la firul ierbii.

Scor 3-2 pentru Tottenham la Amsterdam, suficient pentru londonezi să anuleze înfrângerea cu 0-1 din tur și să primească biletele pentru finala Ligii Campionilor din 1 iunie, de la Madrid.

Adversară va fi o altă echipă engleză, Liverpool, care a trecut incredibil de Barcelona (eșec cu 0-3 în Catalunia și succes cu 4-0 pe insulă).

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *