NEWS

Formula 1: Antrenamente grăbite în Japonia, sub amenințarea taifunului

Taifunul Hagibis va lovi din plin, în următoarele ore, Japonia, țară în care au loc două evenimente sportive majore: Cupa Mondială de rugby și Marele Premiu de Formula 1. Dacă în cazul meciurilor cu balonul oval confruntările de sâmbătă, Noua Zeelandă – Italia și Anglia – Franța, s-au amânat pentru o altă zi, în cazul întrecerii auto s-au decalat calificările. Vor avea loc duminică, înaintea cursei.

Condițiile meteorologice din ce în ce mai aspre au făcut ca, astăzi, cele trei antrenamente libere să se comprime în două sesiuni, astfel că al doilea antrenament a fost și prilej pentru reglarea monoposturilor înaintea calificărilor de duminică.

Vă recomandăm vlogurile auto STOP & GO (Alex Cocu) și K PASS #5 (Kiara Firan) de pe site-ul nostru.

Mercedes a dominat ziua. Atât în prima sesiune de testare, cât și în a doua, monoposturile pilotate de finlandezul Valtteri Bottas și britanicul Lewis Hamilton au ocupat primele două locuri. Reperul de timp nu a venit însă de la multiplul campion mondial Hamilton, ci de la coechipierul său, care a fost în ambele manșe cel mai rapid.

Rămâne de văzut dacă duminică dimineață (ora noastră) taifunul Hagibis le va permite echipelor să-și lanseze monoposturile pe circuitul de la Suzuka.

Lewis Hamilton este aproape de al șaselea titlu mondial din palmares, în contextul în care conduce clasamentul general provizoriu cu un avans de 73 de puncte, cu cinci etape înainte de finalul sezonului.

Vă recomandăm secțiunea cu evenimente LIVEprecum și secțiunea cu vloguri de pe SportExtra.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *