NEWS

Bianca Andreescu, noua campioană de la US Open

Canadianca de origine română Bianca Andreescu a câștigat în premieră un turneu de Mare Șlem. Jucătoarea de tenis de 19 ani, locul 15 WTA, s-a impus în finala de la US Open, sâmbătă noaptea, cu scorul de 6-3, 7-5, în fața legendarei americance Serena Williams, locul 8 WTA, cea care va împlini la finalul lunii 38 de ani.

Confruntarea a durat o oră și 41 de minute, timp în care Serena a fost periculoasă doar în setul al doilea, când, condusă cu 5-1, și-a adjudecat patru game-uri consecutive.

Din cele patru turnee majore ale anului, două au fost, iată, dominate de jucătoare vorbitoare de limba română. Înainte de performanța Biancăi Andreescu, Simona Halep s-a impus la Wimbledon.

Pentru Serena Williams a fost a patra finală de Grand Slam la rând pierdută, după cele de la Wimbledon 2018, US Open 2018 și WImbledon 2019. Toate, disputate după pauza luată în perioada sarcinii.

Bianca Andreescu va urca, de luni, pe locul cinci WTA, peste Simona Halep, care va coborî pe locul șase. Barty, Pliskova, Svitolina,respectiv Osaka vor ocupa primele patru poziții.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *