Editorial, Editorial Antal Putinica

BAD BOYS FOR LIFE

Foto: Facebook Lewis Hamilton

Editorial | Antal Putinica

“Bad boys, bad boys, watcha gonna do, watcha gonna do when they come foy you? …”

Nu stiu dacă vă mai amintiți versurile formației Inner Circle, au trecut aproape 30 de ani de atunci, însă cu siguranță știți la ce mă refer. Filmul cult, în mai multe părți, cu eroi “răi”, dar buni. Cu Will Smith la apogeu și un Martin Lawrence tânăr și inspirat. 

La modul în care s-a terminat (spoiler alert: ultima parte este mizerabilă), parcă Bad Boys ar avea nevoie de o continuare. Sau mai bine spus, de o resuscitare, cu alți eroi, ceva mai tineri. Și cine știe? Poate următorul sezon din “Drive to survive” va avea chiar acest subtitlu. Pentru că ultima etapă din Formula 1 s-a înscris perfect într-un draft de scenariu al francizei. 

Dar nu despre Netflix vreau să vorbesc acum, ci despre ceva mult mai mare: lumea filmului.

În ultima lună, am încercat să scriu acest articol de cel puțin 4 ori. Trebuia să fie unul de final de sezon 2021, cu puternic parfum de retrospectivă. L-am început de fiecare dată în forță, însă imediat după primele rânduri, cuvintele se îngrămădeau de-a valma care să fie primele. Nu am fost deloc mulțumit de cum curgea textul și îmi spuneam, resemnat: lasă, mâine o să ai ceva mai multă inspirație! 

Iar inspirația m-a lovit abia azi, de unde mă așteptam mai puțin: Hollywood.

Se zvonește că Lewis Hamilton este în negocieri pentru un rol într-un film despre cursele auto. Probabil, zic unii, curse care nu vor fi Grand Prix-uri de Formula 1; și asta pentru că brand-ul este prea scump pentru o astfel de încercare. Deși eu nu aș exclude această posibilitate, din contra. Până la urmă, Liberty Media are contact direct cu studiourile de film iar o astfel de expunere ultra-premium ar fi avantajoasă pentru ambele părți. 

Până acum, vedetele hollywoodiene erau cele care veneau la Grand Prix-uri. Acum, este cazul să ajungă un star al Formulei 1 în însorita Californie.

Și pentru că Lewis Hamilton nu este atât de mare la Hollywood, i s-au alăturat rapid nume grele: Brad Pitt coleg de platou, Jerry Bruckheimer (ex Days of Thunder) producător, Joseph Kosinski (ex Oblivion, actual Top Gun Maverick) director, în timp ce Apple Studios vine cu banii. Tom Cruise mai lipsește, poate și Jennifer Lawrence, pentru echipa perfectă. 

Poate că știrea nu este deloc știre. Ori nici măcar zvon. Poate fi o simplă poveste fabricată în Regatul Unit pentru a umple golul lăsat în ultima lună de tăcerea lui Hamilton. Un smokescreen, o diversiune. Dar interesul lui Sir Lewis pentru “scena” americană, fie ea muzicală sau cinematografică, nu este o noutate. Așa că, de ce nu? 

Astfel, eventuala retragere a lui Hamilton va fi de fapt o schimbare de macaz, Lewis lăsând o cariera de campion în F1 pentru statutul de moviestar.

Sunt sigur că acel film va fi un succes la box office. Neîndoielnic! Lewis este carismatic, în vârful carierei sale de pilot, un brand în sine recunoscut peste mări și țări și, extrem de important, în plină putere a vârstei. Copt ca un fruct mângâiat de soare, toamna.

A învățat să câștige publicul, spectator sau telespectator, a reușit să înțeleagă mecanismele social media, știe să intre rapid în rol, are discurs cursiv  și exprimă verosimil o întreagă paletă de emoții. Dacă provocarea se va dovedi reală, Lewis Hamilton o va accepta. Sunt convins!

În Formula 1, noua generație devine din ce în ce mai încrezătoare. Titlul mondial câștigat de Max Verstappen în ultimul tur al ultimului GP în 2021 descrie în culori extrem de vii ceea ce urmează, întocmai ca într-un tablou hiperrealist al lui Gioacchino Passini. Așteaptă, deloc cuminți în rând, George Russell, Lando Norris, Carlos Sainz, Charles Leclerc, etc. Pe Valtteri Bottas nu l-am inclus din două motive: în primul rând, nu face parte din brigada tineret iar în al doilea rând nici nu cred că are stofă (a se citi combinezon) de campion mondial.

Și uite cum articolul pe care îl doream a fi despre Abu Dhabi, cu toată nebunia din acel Grand Prix de decembrie târziu, s-a transformat, pe ritmuri de reggaeton jamaican, într-un vis despre viitor. Unul în care Max Verstappen, campionul “Bad Boy” al Formulei 1,va fi cel vânat în timp ce Lewis Hamilton se pregătește pentru rolul vieții, departe de tumultul circuitelor de Grand Prix. 

Cine știe, poate că Sir Lewis Hamilton va compune pentru coloana sonoră și va cânta chiar el la chitara de care este nedespărțit de mai bine de un deceniu.

Legenda spune că însuși zeul David Bowie i-a trimis lui Hamilton 2 chitare, fără motiv și fără explicații. Așa fac ei, artiștii. 

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *