Istoria sportului

Istoria sportului: 16 august

2008 Kirsty Coventry din Zimbabwe stabileşte un nou record mondial (2:05,24) şi o învinge pe americanca Margaret Hoelzer la diferenţă de o secundă şi o sutime, în finala olimpică a probei de 200 m spate, la JO de la Beijing.
2008 Echipajul britanic compus din Tom James, Steve Williams, Pete Reed şi Andrew Triggs Hodge câştigă finala olimpică la patru rame fără cârmaci, la JO de la Beijing; era pentru a treia ediţie la rând când Marea Britanie câştiga aurul olimpic în această probă.
2008 Canotoarele neo-zeelandeze Caroline şi Georgina Evers-Swindell îşi apără cu succes titlul olimpic de la Atena 2004, în proba feminină de dublu vâsle, după ce au învins Germania la diferenţă de o sutime de secundă, la JO de la Beijing.
2008 Canotoarea română Georgeta Andrunache a câştigat aurul olimpic în finala la schif simplu, la JO de la Beijing; era cea de-a cincea sa medalie olimpică de aur şi a treia consecutivă în această probă.
2008 César Cielo Filho câştigă finala la 50 m liber, în 21,30 secunde, la JO de la Beijing; era prima medalie olimpică de aur pentru Brazilia în concursul de înot.
2008 Halterofila sud-coreeană Jang Mi-Ran câştigă aurul olimpic la categoria +75 kg, la JO de la Beijing, după ce doboară de cinci ori recordurile mondiale: o dată la smuls, de două ori la aruncat şi de alte două ori la total.
2009 Campionatul PGA, Hazeltine National GC: Yang Yong-eun din Coreea de Sud îşi trece în palmares primul trofeu de mare şlem, după victoria la diferenţă de trei lovituri realizată în faţa lui Tiger Woods.
2009 Jamaicanul Usain Bolt îl învinge pe americanul Tyson Gay şi câştigă titlul mondial la 100 m, cu un nou record al lumii (9,58 secunde), la Campionatele Mondiale de atletism de la Berlin.
2015 Campionatul PGA, Whistling Straits GC: australianul Jason Day îşi trece în palmares victoria, cu un nou record într-un turneu de mare şlem, de 20 sub par; îl învinge la diferenţă de trei lovituri pe Jordan Spieth.
2016 Halterofilul gruzin Lasha Talakhadze stabileşte un nou record mondial la total, cu 473 kg, şi câştigă aurul olimpic la categoria +105 kg, la JO de la Rio de Janeiro.
2016 Aruncătoarea de disc Sandra Perković din Croaţia îşi apără cu succes titlul olimpic, după o încercare reuşită la 69,21 m, la JO de la Rio de Janeiro.
2016 Caiacista neo-zeelandeză Lisa Carrington îşi apără cu succes titlul olimpic la simplu 200 m, după ce e cronometrată în 39,864 secunde, la JO de la Rio de Janeiro.
2016 Perechea rusă Natalia Ishchenko şi Svetlana Romashina rămâne în posesia titlului olimpic în proba de duet din concursul de înot sincron, la JO de la Rio de Janeiro; punctajul final al celor două a fost de 194,99.
2018 Brandt Snedeker realizează a zecea rundă sub 60 din istoria Circuitului PGA, după un 59, 11 sub par, în runda inaugurală a Campionatului Wyndham din Greensboro, Carolina de Nord.
2018 Federaţia Internaţională de Tenis votează în favoarea schimbării formatului de disputare a Cupei Davis; aceasta se va transforma într-un turneu cu premii mari, programat la finalul sezonului, la care vor participa 18 echipe, într-un loc neutru; întrecerea de calificare a celor 24 de echipe urmează să înceapă în februarie 2019.

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *